top of page

За ЧЗВ за БИЗНЕС, инвеститори и други, кликнете тук.

Кой сме ние?

Ние сме БълНет, компания, основана през 2023 г., която стреми да подобри професионалните връзки. Специализираме се в свързването на компании с кандидати за работа, помагайки на компаниите да се свързват с други компании и инвеститори, както и в улесняването на други професионални контакти. Целта ни е да създадем по-ефективен и ефикасен опит за търсене на работа за всички заинтересовани страни.

Къде се намираме?

Ние се намираме в София, България.

Какво означава BulNet и какво правим?

BulNet означава Bulgarian Networking. Нашият уебсайт, bulnet.bg, предоставя на работодателите платформа за публикуване на работни места и за популяризиране пред потенциални кандидати, както и за свързване с други бизнеси, инвеститори и влиятелни личности. Работодателите могат да търсят кандидати, които са създали профил и качили автобиографията си.

Освен това предлагаме рекрутингови услуги, свързвайки бизнеси с кандидати и обратното, ако двете страни са се съгласили да участват в процеса. За да научите повече за това как улесняваме процеса на рекрутиране, моля, посетете този линк.

Потвърждаваме ли профилите на компаниите при техните регистрации?

Да, ние потвърждаваме всеки профил на компания, която се регистрира върху нашата платформа. Имаме стриктен процес на верификация, който гарантира, че всички обяви за работа, публикувани на нашата платформа, са истински и предотвратява спам, измами, кликбейт и други нежелани дейности. Целта ни е да поддържаме интегритета на нашата платформа и да осигурим надеждна среда както за работодателите, така и за кандидатите за работа.

Защо има различни видове обяви?

Ние предлагаме на компаниите три различни типа обяви за работа: Златни, Сребърни и Бронзови. Всяка от тези обяви се позиционира по различен начин върху нашата платформа, като Златните обяви се показват най-отгоре, Сребърните - в средата, а Бронзовите - най-отдолу. Целта на тази система на подреждане е да даде възможност на компаниите да определят приоритетите си спрямо важността на работните места. Като изберат подходящия тип обява, компаниите могат да гарантират, че техните обяви за работа ще получат подходящо ниво на видимост и ще привлекат най-квалифицираните кандидати.

Каква е разликата между обявата за работа и профила на бизнеса?

На нашата платформа бизнесите могат да създават както обяви за работа, така и профили на бизнеса. Обявата за работа е конкретно обявление за отворено работно място, предоставящо подробна информация за позицията и кани кандидати да кандидатстват за нея. Профилът на бизнеса, от друга страна, е уникална страница, която предоставя обща информация за самия бизнес. Всяка обява за работа е свързана със съответния профил на бизнеса, позволявайки на кандидатите да научат повече за компанията преди да кандидатстват. Ако бизнесът притежава множество компании, той може да създаде множество профили на бизнеса, всеки със своята уникална информация.

Какво е забранено в обявите за работа и какво е задължително?

За да публикуват обява за работа във нашата платформа, компаниите трябва да включат всички необходими информация и подробности, за да могат кандидатите да кандидатстват. Това включва изискванията за работата, задълженията, квалификациите и всяка друга важна информация. Въпреки това, компаниите не са позволени да рекламират своите продукти или услуги в обявите за работа. Вместо това фокусът трябва да бъде върху предоставянето на ясно и точно описание на работната позиция и нейните изисквания.

Какво е забранено в профилите на кандидатите и какво е задължително?

 За кандидатите е важно да предоставят точна и честна информация за своите умения, образование и работен опит в профила си. Трябва да се избягват всякакви лъжливи или подвеждащи данни. Също така е важно за кандидатите да използват подходящ език и да не включват дискриминационно или обидно съдържание. За да представят квалификациите и работния опит, е силно препоръчително да добавят автобиография или CV. Рекламирането на продукти и услуги не е позволено в профилите на кандидатите.

Профилите на кандидатите и обявите за бизнес предложения за работа модерират ли се?

Да, имаме екип от модератори, който преглежда и проверява всички профили на кандидати и обяви за работа на бизнеса, за да се уверят, че отговарят на нашите насоки и стандарти. Това помага да се запази качеството и надеждността на нашата платформа и осигурява безопасна и доверителна среда за работодатели и търсещи работа.

BulNet участва ли в процеса по набиране на персонал?

Да, BulNet участва в процеса на набиране на персонал, само ако са помолени от компании и ако кандидатите са приели да бъдат намерени по този начин. Платформата свързва бизнесите с кандидатите и кандидатите с бизнесите, когато техните профили отговарят на изискванията. BulNet сравнява изискванията на обявите за работа с уменията и опита на кандидатите и изпраща препоръки на работодатели и / или кандидати. "Активно търсене" е функция, която позволява на BulNet да търси активно потенциални съвпадения между обявите за работа и профилите на кандидатите, въз основа на изискванията и уменията, посочени в тях. Въпреки това, кандидатите и бизнесите трябва ясно да се съгласят да участват в този процес, преди да може BulNet да започне да търси и да прави препоръки.

Колко време се вижда обява за оферта за работа след публикуването й?

По подразбиране обявата за работа е видима за период от 30 дни от датата на публикуване. Все пак, публикуващият има опцията да удължи видимостта на обявата за колкото са му необходими или да я премахне по всяко време.

Колко време е видим профилът/ CV на кандидата след като е публикуван?

Профилът/ CV на кандидата остава видим на уебсайта, докато кандидатът реши да го премахне или да го скрие временно от погледа. Това позволява на кандидатите да поддържат информацията си актуална и да бъдат откривани от потенциални работодатели, дори ако в момента не търсят активно работа.

Има ли платени услуги за кандидатите?

Не, за посетители и кандидати няма платени услуги.

Може ли кандидатът да създаде своето CV в bulnet.bg?

Да. Кандидатите трябва да създадат своя профил-CV, като използват нашата стандартна форма за попълване на информацията си. Това улеснява кандидатите да създадат професионален CV и да предоставят всички необходими детайли на потенциални работодатели.

Могат ли кандидатите да видят историята на своите кандидатури?

Да, кандидатите имат достъп до историята на своите кандидатствания в раздела "Моят профил" (история). Кандидатите могат да видят историята на своите кандидатствания, като влязат в своя акаунт и отидат в раздела "Моите кандидатури". В този раздел те могат да видят всички кандидатури, които са изпратили, а в раздела "Отговори от работодатели" могат да видят статуса на своето кандидатстване (например изчаква одобрение, отхвърлено, поканен за интервю).

Какви са различните видове акаунти, които могат да се правят в bulnet.bg?

 

В нашия уебсайт, потребителите могат да създават само един тип акаунт, който включва следните опции:

• Бизнес акаунт: предназначен за работодатели, които търсят кандидати за работни позиции.

• Кандидатски акаунт: създаден от кандидати, които търсят възможности за работа и искат да създадат профил и да качат своето CV.

• Акаунт на инвеститор: за хора, които са заинтересовани да инвестират в проекти, компании или други предприятия (скоро).

• Акаунт на инфлуенсър: за инфлуенсъри, които търсят спонсори или компании, които искат да се сътрудничат с инфлуенсъри (скоро).

• Акаунт на фрийлансър: за фрийлансъри, които предлагат своите услуги на потенциални клиенти (скоро).

Към кого са видими профилите и автобиографиите на кандидатите, как работодателите се свързват с потенциалните кандидати и виждат ли те контактната информация на кандидатите?

CV-профилите на кандидатите имат достъп само бизнес профили. Компаниите могат да търсят кандидати, филтрирайки търсенето си по критерии като сектор, град и други. Те също така ще получават редовни препоръки от нас (ако кандидатите са се съгласили да бъдат намерени по този начин). Работодателите имат достъп до всичката информация, която кандидатите са публикували на своите профили и автобиографии, включително техните контактни данни.

Ако имате въпроси, които не са включени тук, не се колебайте да се свържете с нас. Можете да ни намерите, като кликнете върху бутона "Контакти" или като ни изпратите имейл на [].

ЧЗВ за БИЗНЕС, инвеститори и други

Как да стана проверен бизнес, инвеститор, инфлуенсър или фрийлансър?

За да станете проверен бизнес, инвеститор, инфлуенсър или фрийлансър, трябва да се регистрирате в профила си в нашия уебсайт и да посочите целта си. Ако искате да станете проверен бизнес, трябва да изберете опцията "create business account" и да следвате процеса за проверка, като предоставите допълнителна информация. Подобно на това, за другите опции можете да следвате съответния процес.

Защо проверяваме фирмите?

Чрез проверката на бизнес профилите можем да гарантираме, че бизнесите, използващи нашата платформа, са законни и надеждни. Това помага да се поддържа интегритетът на нашите услуги и да се защитят както бизнесите, така и кандидатите, използващи нашия уебсайт. Също така помага да се предотврати всякаква измамна или спам дейност на нашата платформа, която може да навреди на потребителите ни.

 

Какво е бизнес към бизнес (B2B) и как работи?

B2B (бизнес към бизнес) означава транзакции и взаимоотношения между бизнеси, вместо между бизнес и индивидуални потребители (B2C). То включва размяна на стоки, услуги или информация между два или повече бизнеса. В контекста на BulNet, потребител с бизнес профил може да използва платформата за да се свързва с други бизнеси и инвеститори за различни цели, като партньорства, контакти, сделки, инвестиции и други. Като изберат да бъдат включени в страницата за всички бизнеси, те могат да увеличат видимостта си и да достигнат до потенциални партньори или инвеститори, които може да са заинтересовани от техните продукти или услуги. От друга страна, бизнесите могат също да търсят други бизнеси в платформата, базирани на конкретни критерии като отрасъл, местоположение или размер. Като цяло, B2B в BulNet е предназначено да направи по-лесно за бизнесите да намират и се свързват помежду си.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОБЯВИТЕ ЗА РАБОТА ОТ БИЗНЕСИТЕ

 

Можете да публикувате колкото обяви за работа е необходимо. Няма ограничения.

  • Заглавията на работните позиции трябва да бъдат точни, и обява със същото заглавие не може да бъде дублирана.

  • В детайлите на обявата за работна позиция, местоположението трябва да бъде точно.

  • В обявата за работа може да включите детайли като описание на работата, изисквания, отговорности, диапазон на заплатата и предимства.

  • Обявата за работна позиция трябва да бъде написана ясно и точно, за да привлече подходящите кандидати.

  • Работодателите трябва да се уверят, че обявата за работа е в съответствие с трудовите закони и разпоредби в тяхната страна или регион.

  • Работодателите трябва активно да следят обявите си за работни позиции и да отговарят бързо на заявките или кандидатурите на кандидатите.

  • Работодателите могат да удължат продължителността на обявата за работна позиция или да я премахнат, когато позицията е заета или вече не е на разположение.

Най-добрата стратегия за получаване на кандидатури

За да увеличите броя на кандидатурите за работа, е важно да:

• Предоставите точна и подробна информация за работната позиция в обявата за работа.

• Включите диапазона на заплатата или поне приблизителната заплата, за да помогнете да привлечете кандидати, които са подходящи за работата.

• Поддържайте добре развит профил на бизнеса си на съответните платформи.

• Разгледайте възможността да инвестирате в златна обява или периодични актуализации, за да увеличите видимостта на обявата за работа.

Относно инвеститори, инфлуенсъри и фрийлънсъри:

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

faqbiz
bottom of page